Een nieuwe thuis voor je hond of kat of zelf een nestje?

Als je niet van plan bent om met je hond of kat te gaan kweken, dan is het best om je dier te laten steriliseren. Als je meer dan 2 nesten per jaar hebt, dan moet je een erkenning aanvragen als kweker.

Hoe vind je een goede thuis voor je hond of kat?

Kan je niet meer voor je hond of kat zorgen? Of heeft je hond/kat je toch verrast met een nestje en vind je geen liefhebbers bij je vrienden, dan kan je op volgende manieren een goede thuis zoeken:

Vóór ze verkocht of weggegeven worden, moeten katten geïdentificeerd (met chip), geregistreerd en gecastreerd of gesteriliseerd zijn. Alleen als je de katten verhandelt aan een erkende kweker is de sterilisatie/castratie niet verplicht. Katten moeten minstens 12 weken oud zijn voor ze verkocht of weggegeven mogen worden.

Honden moet gechipt en geregistreerd zijn. Als verkoper ben jij verplicht om de registratie op naam van de nieuwe verantwoordelijke in orde te brengen bij DogID. Honden moeten minstens 8 weken oud zijn voor ze verkocht of weggegeven mogen worden.

Wat mag niet?

  • Honden  / katten adverteren op zoekertjessites: alleen erkende honden- en kattenkwekers mogen adverteren op zoekertjessites.
  • Honden weggeven of verkopen die niet geïdentificeerd en geregistreerd zijn.
  • Katten weggeven of verkopen die niet geïdentificeerd, geregistreerd  en gesteriliseerd/gecastreerd zijn.
  • Honden / katten te koop of gratis aanbieden via een advertentiebord in een winkel of warenhuis.
  • Honden / katten te koop of gratis aanbieden via sociale media zoals Facebook.